tiistai 8. huhtikuuta 2014

Taukojumppa - Niskahieronta ja halaus

Datanomiopiskelijoissa minua on jo vuosia häirinnyt se, että opiskelijat viihtyvät tietokoneilla jopa liikaa. Pikkuhiljaa on siirrytty siihen, että kun ilmoitan välitunnin alkavan, ei luokassa tapahdu päälle päin mitään liikehdintää. Opiskelijat siirtyvät sujuvasti Moodlesta Facebookkiin tai Steamiin ja alkavat sosialisoimaan siellä. En usko pitkien istumissessioiden tekevän hyvää kenellekään, ja saankin salaista mielihyvää aina kun keksin tekosyyn nostattaa opiskelijoiden takapuolet tuolista irti.

Kollegan inspiroimana pidin datanomiporukalleni taukojumppana keskinäisen niskahieronnan. Kesken työnteon käskin oppilaita ilman ennakkovaroitus asettumaan pituusjärjestykseen ja siitä pareihin.

[caption id="attachment_70" align="alignnone" width="300"]eka kuva Alkuhämmennys hierontaohjeita annettaessa oli suuri[/caption]

Osa oppilaista nurisi, mutta homma lähti silti vauhdilla käyntiin. Itse hierominen tuntui olevan oppilaille helppoa.

[caption id="attachment_72" align="alignnone" width="300"]Toinen kuva Hieronta alkoi ilman suurempia alkuvaikeuksia[/caption]

Parin minuutin hieromisen jälkeen vaihdettiin puolia, jotta molemmat pareista saisivat nauttia niska-hartiaseudun rentoutusta. Tässä vaiheessa nurinaa ei enää esiintynyt, vaan suurin osa oppilaista nauroi ääneen.

[caption id="attachment_71" align="alignnone" width="300"]kolmas kuva Loppuvaiheessa porukka alkoi jo nauttimaan hieronnasta[/caption]

Hieronnan jälkeen käskin kaikkien vielä halaamaan pariaan hetken. Viimeistään tässä vaiheessa kaikilla tuntui olevan hauskaa, tai sitten nauru oli vain ahdistuksen peittämistä.

Lopputulos: Kukaan ei saanut päälle näkyviä traumoja fyysisestä kosketuksesta tai ylös nousemisesta. Omasta mielestäni luokka oli loppupäivän aavistuksen äänekkäämpi ja iloisempi. Tämä tullaan tekemään uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti