keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

3D-tulostin laulamaan

Hankimme taannoin liiketalouden yksikköön kotimaisen miniFactory -3D-tulostimen. Siitä tuli välittömästi hitti, koska sillä oli helppo tulostella hauskoja palikoita valmiista 3D-malleista mitä netti on pullollaan. Erityisesti Thingiverse-sivustolta löytyy ilman kirjautumisia loputon määrä tulostettavaa materiaalia.

MiniFactory on kotimaassa suunniteltu ja tuotettu tulostin, jota voin muutaman kuukauden käytön jälkeen suositella lämpimästi. Rekisteröitymällä pääsee katsomaan suomenkielisiä opastusvideoita, joilla käsitellään kaikkea tulostamiseen liittyvää asennuksesta ja laitteen kalibroinnista itse tulostamiseen. Tulostusmateriaalina on muovi, ja mukana tuli useita eri muovityyppejä. näillä on omat käyttölämpötilansa, jäykkyytensä ja ominaisuutensa. Tulostus on kuitenkin niin materiaalipihiä hommaa, että ensimmäinen rulla on vielä reilusti kesken, vaikka tuotteita on tehty jo kymmeniä. Alla esiteltynä muutamia

Piparkakkumuotit Batman ja MinecraftPuhelinteline vaikkapa Netflixin katsomista varten


Täysin toimiva pilli


Kaikkien näiden hauskojen kokeilujen jälkeen oli mielenkiintoista tehdä oikeasti tarpeeseen tuleva palikka alusta loppuun. Kotiin ostetusta Twister-pelistä meni heti alkuun hukkaan pelin rulettimekanismi, jolla pelin vaiheet arvotaan. Jäljellä oli siis ainoastaan ruletin värikäs pohjalevy, sekin lasten käsissä kärsinyt: Se tarvitsi toimiakseen pyörivän nuolen joka osoittaa pelin vaiheita. Päätin harjoitella Blender-mallinnusohjelman käyttöä ja piirtää itse sekä pyöritettävän nuolen että sen alustan.

Piirtäminen onnistui melko helposti kun aiheesta on jo vähän kokemusta.

Piikki


Nuoli


Sitten ei muuta kuin tulostamaanJa tältä näyttävät sitten nuo piikki ja nuoli:Hieman omaksi yllätyksekseni tämä design jopa toimi. 3D-tulosteet kaipaavat vähän hiomista ja värjäämällä niistä saa nätimpiä, mutta tässä käytössä on hiomaton raakatuloste. Piikkiä pitänee typistää etteivät lapset loukkaa itseään kesken pelin. Nuolen kärki epäonnistui hieman, koska se meni vahingossa tulostusalueen ulkopuolelle, mutta pienellä hiomisella siitä saa nätimmän näköisen.Loppusanat: Tällä laitteella pystyy tulostamaan maksimissaan noin greipin kokoisia palikoita. Tätä materiaalia on kuitenkin helppo liimata, joten suurempiakin kokonaisuuksia voidaan tuottaa. Mielikuvitus asettaa suurimmat rajoitukset tämän laitteen hyödyntämiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti